Individuele behandeling

Soms ervaar je zodanig spanningsklachten dat het niet meer lukt om dit zelf op te lossen. Het is fijn als je hulp kan zoeken bij de juiste persoon.

Veel mensen vinden het prettig om ontspanningsoefeningen te doen via een ontspanningsapp, een filmpje op Youtube of een yoga-les te volgen. Voor sommige mensen levert dit niet het gewenste resultaat op. De spanningsklachten blijven bestaan of het lukt niet om de oefeningen te doen of de les te volgen.

Dan is het fijn als een ervaren adem- en ontspanningstherapeut met je meekijkt wat jij nodig hebt om het gewenste resultaat te bereiken. Vanuit mijn expertise als longfysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in aanhoudende lichamelijke klachten en kan ik samen met jou op zoek naar adem- en ontspanningsoefeningen vanuit de Methode Van Dixhoorn die bij jou passen.

De Methode Van Dixhoorn gebruikt een zogenoemde proefbehandeling van 4 behandelingen om te kijken of de Methode Van Dixhoorn bij je past en of het voldoende resultaat voor je oplevert. Lukt het om de ontspanningsoefeningen thuis te herhalen, ervaar je een ontspannen effect en lukt het je om het ontspannen gevoel vast te houden? Merk je dat je verandert in emoties, dat je gewoontes veranderen zodat je je prettiger voelt? Reageren jouw spanningsklachten op de oefeningen die je doet en de veranderingen die je aanbrengt?

De Methode Van Dixhoorn is geen “easy fix”, geen trucje dat je aanleert waarmee je even snel controle uitvoert op een vervelend aanvoelend moment. Het is een langdurige oplossing waarbij je leert aanvoelen wat jij nodig hebt om op de lange termijn van jouw spanningsklachten af te komen en ervoor te zorgen dat deze klachten niet terugkomen.

Methode Van Dixhoorn wordt benoemd in de richtlijn voor fysiotherapie bij Covid19. Bij long covid klachten kunnen adem- en ontspanningsoefening verlichting en verder herstel geven. 

Voel je vrij om je te abonneren op mijn nieuwsbrief, misschien heb ik al wat tips en trucs voor je om meer ontspannen in het leven te staan. Heb je nog vragen, misschien staan deze tussen de veelgestelde vragen.

Heb je individuele therapie nodig? Neem dan gerust contact met me op!

Carlien Buurman

Voel me nu al herboren en dat in zo’n korte tijd!

Bedankt voor de inspiratievolle sessie!!

Carlien is betrokken bij de patiënt. Ze is rustig, geeft tips en legt de oefeningen goed uit.

Deskundigheid, beleefdheid en vriendelijkheid!

Bedankt voor de fijne sessie! Leuke oefeningen en mooie praktische tip aan het einde.

In contact komen?

Voor vragen naar aanleiding van de informatie over AOT workshops kunt u contact opnemen met mij!