Uw therapeut

carlien mei 2015 (Large)Ik ben Carlien Buurman, fysiotherapeut gespecialiseerd in adem- en ontspanningstherapie, longfysiotherapie en dry needling. Ik ben geregistreerd fysiotherapeut bij het KNGF/CKR en geregistreerd adem- en ontspanningstherapeut via de methode Jan van Dixhoorn bij de AOS.

Tijdens een van mijn stages voor de opleiding Fysiotherapie ben ik drie maanden in het Nederlands Astmacentrum in Davos in Zwitserland geweest. Ik merkte hoe simpele ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken groot  verschil konden uitmaken bij een ingrijpende ziekte.

Direct na mijn opleiding Fysiotherapie ben ik daarom begonnen met de opleiding Adem- en ontspanningstherapie, gegeven door Jan van Dixhoorn in Amersfoort. Wat mij goed bevalt is dat simpele oefeningen, makkelijk thuis uit te voeren, een groot verschil kunnen uitmaken in het ervaren van een ontspannen gevoel. Ook spreekt het mij aan dat er van actieve oefeningen gebruik wordt gemaakt, bijvoorbeeld de oefening ‘stand, armen zwaaien’, waardoor de therapie ook voor ‘dynamieke personen’ geschikt is. Inmiddels geef ik 12 jaar groepslessen en individuele therapie voor mensen met longklachten en spanningsklachten.

Sinds 2 jaar ben ik bestuurslid van het COPD netwerk Fysiotherapeuten Midden Holland.

Sinds 4 jaar heb ik een eigen praktijk voor adem- en ontspanningstherapie. Hierdoor kan ik soms gastlessen of workshops verzorgen. Ik heb recent de naam van mijn onderneming verandert in Forces of Nature. Onder deze naam ben ik de Speeltuinapp gestart. Dit is een app waarin alle speeltuinen van de gemeente Den Haag staan. Mijn missie is om de app te vullen met alle buitenspeeltuinen van Nederland!

Mijn uitgebreide CV heb ik inmiddels op LinkedIn geplaatst, daar kunt u deze nalezen. Bent u geïnteresseerd om door mij behandeld te worden? Aarzel dan niet om voor informatie te bellen of te mailen. U kunt mij ook vinden op Facebook, (via het icoontje van Facebook), daar plaats ik soms berichten die mijn interesse hebben en waarvan ik hoop dat het anderen ook interesseert/verder helpt.

“ademenontspannen” heeft ook een eigen Youtube kanaal. Daarop vind u het promotiefilmpje van Jacqueline de Klerk en mij over onze workshops “methode van Dixhoorn”.