Workshops Adem- en ontspanningstherapie

In augustus 2014 ben ik een praktijk begonnen voor adem- en ontspanningstherapie. Ik werk in Zuid-Holland, voornamelijk in de regio Den Haag.
Ik geef workshops en korte cursussen, gebruik makend van de methode van Jan van Dixhoorn (AOT).

De workshops vallen perfect binnen het kader van vitaliteit op het werk. Door adem- en ontspanningstherapie leer je zelf je eigen lichaamsspanning reguleren. Deze nederlandse, onderzochte, methode leert mensen voelen hoe ontspanning aanvoelt, hoe je ontspannen kan worden en blijven. Mensen met klachten door een verhoogde lichaamsspanning, die vaak ongemerkt aanwezig is, voelen dat hun klachten in de loop van de tijd kunnen verbeteren en dat ze hier zelf controle over hebben.

Als werkgever wil je graag lage ziekteverzuimcijfers, gezonde en gelukkige werknemers en een goed functionerend bedrijf of afdeling. Binnen duurzame inzetbaarheid past adem- en ontspanningstherapie vooral bij mensen met lichamelijke klachten. Ook mensen met psychische klachten of psychosomatische klachten kunnen baat hebben bij AOT; soms geeft een lichamelijke aanpak (naast eventueel een mentale aanpak) net het zetje in de rug om klachten te verminderen.

U kunt mij alléén inhuren voor een workshop, ik werk ook samen met collega AOT-therapeuten. Hierdoor ben ik in staat grotere groepen te begeleiden. Hieronder een kort introductiefilmpje over de inhoud van de workshops.